maanantai 16. tammikuuta 2017

Tervetuloa NOPSA-hankkeen blogiin!

Blogissa NOPSA-toimijat kertovat hankkeesta ja jakavat kokemuksiaan. Olet tervetullut mukaan kehittämään, jakamaan ja kommentoimaan. Meihin NOPSA-toimijoihin voit tutustua Padlet-osoitteessa https://padlet.com/anu_raudasoja/nopsa.

NOPSA:n täydellinen nimi on Nopea ammatillinen väylä työelämään. Se oikeastaan kertookin, mistä on kysymys. Nopsa-hankkeella haetaan ratkaisua ammatillisesta koulutuksesta jatko-opintoihin siirtymisen sujuvoittamiseen ja työelämään johtavan opintopolun nopeuttamiseen.

Hankkeen toteuttajaverkoston muodostavat ammattikorkeakoulut CENTRIA, HAMK, SAMK, TAMK, TuAMK sekä ammattiopistot AMISTO, TREDU, TURUN KAUPUNKI, WINNOVA. Hankkeen tuloksena syntyy malleja tunnistaa ja tunnustaa osaamista sekä hyödyntää digitaalisia ratkaisuja opiskelun ohjauksessa ja osaamisen näkyväksi tekemisessä. Lisäksi syntyy AMK-AO-yhteistyössä suunniteltuja ja toteutettuja opintoja tekniikan ja liikenteen aloilla, uraohjauksen valmennusohjelma ammatillisille opettajille ja kielten oppimiseen uusia malleja. Syntyvät mallit on tarkoitettu hyödynnettäviksi valtakunnallisesti. Hankkeen keskeiset kohderyhmät ovat ammattiin opiskelevat niin ammattiopistoissa kuin ammattikorkeakouluissakin, ammatilliset opettajat ja ohjaajat.

Hanke on nyt täydellä tehollaan käynnistynyt. Virallinen toteutusaika on 1.10.2016 – 31.7.2019. Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on hankkeen päätoteuttaja ja koordinaattori. Päärahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hanke saa Euroopan sosiaalirahaston tukea.

Tästä se lähtee! NOPSA-hankkeen toimijoiden kick-off –tilaisuus järjestetään Hämeenlinnassa keskiviikkona 18.1.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti