keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Liikettä niveliin!

NOPSA-hankkeen työpaketissa 1 kehitetään ammattiopistojen ja ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä. Aiempaa tiiviimmällä yhteistyöllä tavoitellaan sujuvaa opintopolkua ammatillisista perusopinnoista korkeakouluopintoihin ja edelleen työelämään. Yhteistyön malleja kehitellään ja niitä pilotoidaan alueellisesti. Kehittämistyön moottorina toimii alueellinen NOPSA-tiimi. NOPSA-hankkeen toteutuksen edetessä hyvät käytänteet mallinnetaan valtakunnallisesti hyödynnettäviksi.

Työpaketin 1 keskeiset kehittämistarpeet ja tavoitteet nousevat KARVI:n vuonna 2016 julkaisemasta arviointiraportista Liikettä niveliin.



https://karvi.fi/app/uploads/2016/02/KARVI_0216.pdf


Työpaketin 1 toteutus on lähtenyt mukavasti käyntiin. Alueelliset NOPSA-tiimit on perustettu sekä ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun väliset kehittämiskumppanuudet muodostettu. Tällä hetkellä NOPSA-tiimit tarkentavat alueellisia toimintasuunnitelmiaan. Tavoitteena on, että käytänteiden pilotoinnit pääsevat alkamaan viimeistään ensi syksynä.

Yhdessä on myös tarkoitus edistää teknisten alojen houkuttelevuutta ja vetovoimaa. Voitaisiinko vaikkapa yhdessä toteutettuna tarjota jatko-opintovalintojaan pohtivalle peruskoululaiselle houkutteleva ja juoheva polku insinööriksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti