torstai 15. helmikuuta 2018

Kehittämispäivässä innostunut tunnelma




NOPSA-hanketoimijoiden järjestyksessään kolmas yhteinen kehittämispäivä järjestettiin Hämeenlinnassa 8.2.2018. Ohjelmassa oli monipuolinen kattaus hankkeen yhteisiä asioita, työpakettikohtaista kehittämistä sekä yhteistyötä muiden hankkeiden kanssa.



NOPSA-toteutus 1.10.2016 - 31.7.2019
NOPSA-hankkeen toteutus lähestyy puoltaväliä. Kehittämispäivän aluksi projektipäällikkö Tuomas Eerola esitteli hankkeen tilannekatsauksen. Katsauksen jälkeen saimme nauttia Elli Lukanderin kauniista musiikista. Hän esitti pianolla säestäen kappaleen Make you feel my love (Bob Dylan) sekä itse säveltämänsä kappaleen Jos vain. Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu auttaa meitä pääsemään kehittämistyössä niin tuiki tarpeelliseen flow-tilaan. Näin tuntui käyvän myös NOPSA-kehittämispäivässä.

Työpakettikohtaisessa osuudessa Anna Alftan ja Anu Raudasoja esittelivät työpaketin 2 osalta Uraohjaan valmennusohjelman sekä Uraohjaajan osaamismerkin kehitysvaihetta. Osallistuimme kaikki kehittämistyöhön. Työpaketissa 1 keskityimme Petteri Guttormin ja Tuomas Eerolan opastuksella NOPSA - TAITAJA -yhteistyön kehittämiseen sekä Konepajatekniikan näytöslajin hyödyntämiseen sujuvan siirtymän edistäjänä. Työpaketin 3 osuudessa kuulimme kaikkien NOPSA-tiimien esitykset käynnissä olevasta alueellisesta kehittämistyöstä.

Lounastauon jälkeen kuulimme rinnakkaishankkeen Jatkoväylän kuulumiset, kun estraadin valtasivat projektipäällikkö Elina Ikonen ja koordinaattori Petra Paasonen. NOPSA - Jatkoväylä -yhteistyö on ollut tiivistä ja suunnittelimme sen edelleen tiivistämistä. Hankkeilla on yhteiset tavoitteet. Niiden saavuttamiseksi ja tulosten levittämiseksi on luontevaa tehdä yhteistyötä. 

NOPSA:n yhtenä horisontaalisena tavoitteena on yrittäjyyskasvatuksen edistäminen. Heikki Hannula esitteli ajatuksia yrittäjyyskasvatuksesta sekä yrittäjyyttä tukevista oppimisympäristöistä. Heikki myös haastoi meidät kaikki keskustelemaan blogikirjoituksensa pohjalta yrittäjyyskasvatuksen asioista.
 

Sitten olikin vuorossa päivän kohokohta: väliraportin julkistaminen. NOPSA-väliraportti tuotettiin yhteisenä ponnistuksena AV-formaatissa. Kuvamateriaalin editoinnin on suorittanut HAMK:n C3 studio yhteistyössä projektikoordi-naattori Elina Rantalan kanssa. Kohotimme maljan väliraportille ja puoliväliin ehtineelle hankkeelle. Hankeyhteistyö on ollut tuloksekasta. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä työtä tavoitteiden saavuttamiseksi.


 Päivän päätteeksi NOPSA-tiimit pitivät omia kokouksiaan ja vaihtoivat myös tiimien kesken ajatuksia ja ideoita. Lopuksi projektipäällikkö veti yhteen päivän tapahtumat ja suuntasi katseet tulossa oleviin kevään tapahtumiin. Kiitokset kaikille NOPSA-tiimeille aktiivisesta osallistumisesta kehittämispäivään ja oikein mukavaa kevätkautta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti